سامانه سنگ
سامانه سنگ
ورود مجلس به موضوع آب و برق صنایع

ورود مجلس به موضوع آب و برق صنایع

در سال‌های اخیر، شاهد جذب سرمایه‌ برای توسعه بخش معدن و صنعت کشور بوده‌ایم، اما بی‌توجهی به زیرساخت‌های لازم برای این صنایع در حین توسعه صنعتی، مشکلاتی را ایجاد کرده است. به‌گونه‌ای که اکنون سودآوری و بقای بسیاری از صنایع در معرض تهدید قرار گرفته است.

 

تشکیل فراکسیون امنیت انرژی در مجلس برای تامین پایدار آب و برق صنایع

ناترازی‌های موجود در بخش انرژی که به دلیل عدم تکمیل زنجیره ارزش و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا به وجود آمده‌اند، منجر به تشکیل فراکسیون امنیت انرژی، منابع معدنی و توسعه پایدار در مجلس شد. علی کشوری، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، از تشکیل این فراکسیون خبر داد و اظهار داشت: با توجه به اهمیت مسائلی همچون خاموشی‌های مکرر برق و تأثیر آن بر صنایع، فراکسیون امنیت انرژی در مجلس دوازدهم شکل گرفته و اعضای هیات‌رییسه آن تعیین شده‌اند.

 

نیاز به تامین برق برای صنایع صادرات‌محور

در هفته‌های اخیر، تامین برق به چالشی بزرگ برای صنایع سیمان و فولاد تبدیل شده است. برخی از صنایع صادرات‌محور نیز نسبت به از دست دادن بازارهای صادراتی خود هشدار داده‌اند و تأکید دارند که حتی نمی‌توانند تعهدات صادراتی خود را برآورده کنند. این مسئله ضربات جدی به صادرات و ارزآوری کشور وارد می‌کند. یکی از مدیران عامل شرکت‌های فولادی صادرات‌محور کشور اعلام کرده است که قطع برق باعث از دست رفتن مشتریان صادراتی می‌شود و انتظار دارند که حداقل برای تأمین نیازهای مشتریان صادراتی، برق موردنیاز به آنها تخصیص یابد.

 

سرمایه‌گذاری ۳ میلیارد یورویی ایمیدرو و ایمپاسکو

مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) اعلام کرد که اجرای طرح‌های توسعه‌ای به رهبری ایمیدرو منجر به افزایش ظرفیت تولید ۹ میلیون تن و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۱۵ هزار نفر شده است. برآورد سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها به ۳ میلیارد یورو می‌رسد. همچنین بیش از ۴ میلیون تن از محصولات معدنی ایمیدرو و ایمپاسکو با ارزش ۱۴ هزار میلیارد تومان از طریق بورس و مزایده به فروش رسیده است. در سال گذشته نیز ۴۹۳ معدن در قالب طرح احیا و فعال‌سازی معادن کوچک مقیاس عملیاتی شده‌اند. ایمیدرو و ایمپاسکو به عنوان نهادهای دولتی مسئول توسعه بخش معدن، نقش مهمی در این حوزه ایفا می‌کنند.

 

ضرورت همکاری با بخش خصوصی و جذب سرمایه

رئیس هیات عامل ایمیدرو در جلسه کارگروه کنترل مدیریت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) اظهار داشت که این شرکت باید در همکاری با بخش خصوصی و جذب سرمایه‌گذاران معتبر، پیشرو باشد. این همکاری می‌تواند به افزایش تولید و اشتغال کمک کند. از ابتدای واگذاری‌ها تاکنون، ۶۹ طرح و مجتمع برون‌سپاری شده است و این تعداد باید افزایش یابد.

 

کاهش تولید فولاد ایران به دلیل محدودیت‌های برقی

آمارها نشان می‌دهد که تولید فولاد میانی در ۴ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۴.۸ درصدی داشته است، در حالی که تولید آهن اسفنجی ۱۱.۸ درصد افزایش یافته است. تولید فولاد میانی (بیلت، بلوم و اسلب) در این مدت به ۱۰.۸ میلیون تن رسید. تولید بیلت و بلوم کاهش ۶.۹ درصدی و تولید اسلب کاهش ۱.۴ درصدی داشته است. همچنین تولید تیرآهن با ۳.۷ درصد کاهش به ۵۱۵ هزار تن و تولید میلگرد با ۸ درصد کاهش به ۳.۳۵۷ میلیون تن رسیده است. روند کاهش تولید در این زنجیره احتمالا در ماه‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت.

 

تلاش ایمیدرو برای احداث مزرعه خورشیدی

پس از ابلاغ تصویب‌نامه هیات وزیران در اسفند ۱۴۰۲ برای اجرای برنامه ملی توسعه سامانه‌ها و زنجیره تولید برق خورشیدی، طرح توسعه زنجیره سیلیکون کشور با تلاش محمدرضا موثقی‌نیا و مسئولان ارشد ایمیدرو تهیه و به تصویب هیأت عامل رسید. این اقدام در راستای دستیابی به ظرفیت تولید برق خورشیدی حداقل ۸۰۰۰ مگاوات تا سال ۱۴۰۷ انجام شده است. با توجه به محدودیت‌های موجود در تأمین انرژی و توانایی تولید برق از سایر منابع، چنین رویکردهایی بسیار ضروری و مؤثر خواهد بود.

 

منبع:‌ پایگاه اطلاع رسانی معدن نیوز

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × دو =

1507

کاربرگرامی شما با دستگاه موبایل وارد سایت شدید.

لطفا برای اینکه بتوانید از تمامی امکانات سایت به راحتی استفاده کنید برنامه موبایل سامانه سنگ را دانلود کنید